EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

EVN спря тока на “Горубсо Мадан”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

EVN спря тока на “Горубсо Мадан”

mail15:30 | 07.03.2012прегледи 538 коментарикоментари 0


Днес в 14.00 ч. ЕVN преустанови частично захранването с електрическа енергия за обекти на Горубсо Мадан АД. Причината е неплатени задължения за консумирана електроенергия от страна на минната компания, които към момента възлизат на шестцифрена сума.

С цел запазване на сигурността на съоръженията на Горубсо Мадан АД и на работниците на минното дружество, ЕVN не пристъпи към цялостно преустановяване на електрозахранването, а установи график, според който Горубсо Мадан АД е 3 часа без електрозахранване и 2 часа с електрозахранване. Графикът на изключването е съставен с оглед максималното запазване на сигурността на съоръженията.

За пристъпването към тази крайна мярка и за конкретния график на изключването EVN информира ръководството на Горубсо Мадан АД и институциите на 6-и март 2012 г. - ден преди въвеждане на ограничението. Това е направено както по електронна поща, така и директно по телефон. Допълнително с цел безопасност сътрудници на EVN координираха действията по ограничаване на електрозахранването с енергийните специалисти на Горубсо Мадан АД.

През февруари 2012 г. търсейки най-добрия и компромисен вариант за уреждане на хроничните задължения на Горубсо Мадан АД, EVN удовлетвори молбата на ръководството на дружеството за отсрочка при изплащането на задълженията за консумирано електричество. За съжаление, въпреки това и към момента минното дружество продължава да не обслужва своите задължения, за размера на които е уведомено последно с писмо на 6-и март 2012 г., допълват от електроразпределителното дружество.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg