EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

EVN откри нова подстанция до Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

EVN откри нова подстанция до Пловдив

mail09:40 | 18.11.2011прегледи 614 коментарикоментари 0


Открита бе новата стационарна 110/20 kV електрическа подстанция „Царацово” на EVN България Електроразпределение, съобщи компанията. Изграждането на съоръжението продължи една година. EVN е в страната от 2005 г. и за този период като инвестирала в различни съобръжения повече от 800 млн. лева в Югоизточна България. Новото съоръжение се намира в землището на с. Царацово, Област Пловдив. Изграждането на подстанцията е свързано с интензивното развитие на района на север от Пловдив, който се разрасна в индустриална зона с множество новоизградени производствени предприятия. Това доведе до завишаване на потреблението и необходимост от по-големи енергийни мощности. Новата подстаниця „Царацово” ще подсигури значителни енергийни ресурси в целия район. Инвестицията от 5,4 милиона лева на EVN ще подпомогне икономиката и бизнеса в района. Проектът за новото модерно съоръжение е реализиран в партньорство със Сименс България.
В съоръжението са внедрени възможно най-модерни технологии. В подстанция ‘’Царацово’’ е монтирана дигитална техника за управление, контрол, наблюдение и автоматизиране на разпределителните уредби. Чрез тази система управлението на новата подстанция ще се извършва дистанционно от диспечерския център на EVN България. Общата мощност на съоръжението достига 32,5 MVA (мегаволтампера).
Подстанция ‘’Царацово’’ е вторият мащабен проект, който EVN България завършва през последните три месеца. В началото на септември 2011 г. на площадката на ТЕЦ Пловдив Север бе даден символичен старт на най-модерната когенерационна централа за електрическа и топлинна енергия на Балканите, в която дружеството инвестира 100 млн. лева.
 


Тагове: ЕВН, станция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg