EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Euler Hermes отваря клон в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Euler Hermes отваря клон в София

mail13:40 | 04.02.2015прегледи 948 коментарикоментари 0


Euler Hermes, световният лидер в застраховането на търговски кредитен риск, отвори нов клон – Euler Hermes България – в София. С навлизането си на българския пазар, компанията ще предлага на своите местни клиенти услуги, свързани със застраховането на търговски кредитен риск. Новият офис също ще допринесе за разширяването на международната клонова мрежа на компанията, като бъде по-близо до бизнеса в България и по този начин разполага с по-богата и детайлна информация, необходима за финансовото анализиране на компаниите в страната.
„Нашите цели са да се разрастваме и да предлагаме на нашите клиенти защита при търгуването, както на вътрешния, така и на експортния пазар“, каза Людовик Сенеко, Изпълнителен Директор на Euler Hermes за регион Северна Европа. “За постигане на целите си Euler Hermes насочва своето внимание към икономики, които демонстрират потеницал за растеж и са експортно ориентирани, каквато е българската икономика. Разрастващите се пазари в Източна Европа представляват все по-голям интерес за основни наши клиенти от Европа. Новият клон в София ще ни позволи да предложим на клиентите си по-задълбочено познаване на местния пазар, което ще спомогне за сигурен, устойчив растеж на техния бизнес.“
Компанията прогнозира позитивното развитие на България в краткосрочен план да продължи. След възстановяването на вътрешното потребление, икономическият растеж се е увеличил от +1.1% през 2013 до очакваното ниво от +1.6% през 2014, докато външното потребление отчита спад под въздействието на вялото представяне на икономиката на Еврозоната, както и на събитията в Русия. "Ние очакваме потреблението на домакинствата и инвестициите да се запазят стабилни през 2015, както и износът да се възстанови под влиянието на по-ниските цени на горивата и по-слабия български лев, предвид неговата обвързаност с еврото", каза още Людовик Сенеко, Изпълнителен Директор на Euler Hermes за регион Северна Европа. "Като резултат, постепенният икономически тренд нагоре би следвало да продължи и икономическият климат да се подобри. Euler Hermes прогнозира +2% реален растеж на БВП за 2015, последван от +2.5% растеж през 2016."
Компанията присъства в над 50 страни. ’’ Ние считаме, че в България има множество бизнес възможности, което ще допринесе за засилването на нашата позиция в региона и ще доведе до положително развитие на бизнеса през следващите години‘‘, заключи Людовик Сенеко.
България е част от Регион Северна Европа на Euler Hermes, който включва 14 страни: Белгия, Чехия, Дания, Финландия, Унгария, Люксембург, Холандия, Норвегия, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Швеция и Обединентото Кралство.


Как точно работи застарховането на търговски кредитен риск

Застраховането на търговски кредит покрива риска от неплащане, който съществува, когато една компания продава на отложено плащане на друга. Концепцията, която стои в основата на застраховането на търговски кредитен риск е, че чрез отпускане на търговски кредити, компаниите всъщност представляват основен източник на финансиране помежду си. В периоди на икономическа несигурност и нестабилност, увереността и стабилността, която един бизнес е градил с години, могат да бъдат много бързо разрушени и да бъдат заменени от неплащане от контрагенти, последвано от банкрут. Застраховането на търговски кредит предлага ценна защита на компаниите, докато те оперират на местните и експортни пазари, или претърпят неочаквани събития или сътресения - като предпазва от риска, възстановява неплатените дългове или компенсира за несъбрани вземания.
Полиците за застарховане на търговски кредитен риск са предназначени за компании които търгуват на отложено плащане, без значение за техният размер, сектор или държава.
 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg