EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Equest продължава да продава активи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Equest продължава да продава активи

mail15:59 | 04.06.2009прегледи 878 коментарикоментари 0


Инвестиционният фонд Equest Investments Balkans Limited (EIB) продължава програмата си за продажба на активи, като подписа споразумение за продажбата на дял от 21,19% от капитала на застрахователната компания Уника България АД, съобщиха от фонда. Купувач е Uniqa International Beteiligungs-Verwaltungs GmbH, а сумата по споразумението е 15,2 млн. евро в брой, твърди Investor.bg.
Фондът има съществуващо споразумение с Uniqa International, според което последната се е съгласила да придобие дялове в Уника България от EIB в периода до 2010 г.
Приходите от продажбата ще бъдат използвани за изплащане на кредит в размер на 15 млн. евро, който Uniqa Real Estate AG е дала на Pelikan Retail Holding BVI – 100% дъщерно дружество на фонда.
Фондът е свързан с проекта за реновиране и развитие на сградата на бившето кино „Сердика“ в столицата, който се реализира съвместно от EIB и Equest Balkan Properties Plc (EBP) – бившият собственик на мола City Center Sofia.
Uniqa International, дъщерно дружество на австрийската застрахователна компания Uniqa Insurance, придоби оперативен контрол върху Уника България през 2006 г. и оттогава продължи да придобива дялове в компанията, казват от фонда. След новата сделка Uniqa International ще притежава 83,5% от Уника България, а Equest – останалите 16,5%.
По информация на фонда Уника България е петата по големина застрахователна компания у нас. Тя има над 100 клона в страната и се нарежда на трето място в сегмента на животозастрахователни услуги и на седмо – при общото застраховане.
За миналата година тя отчете застрахователни премии в размер на 68,4 млн. евро и печалба преди данъци от 3 млн. евро.
От Equest коментират, че продажбата е част от тяхната стратегия да се освободят, които не са пряко свързани с дейността им и да подобрят ликвидната си позиция.
През април фондът продаде Авто Юнион АД, дистрибутор на автомобили с марките Фиат, Ланча, Алфа ромео, Мазда и Мазерати, на Еврохолд Аутомотив Груп за 8 млн. евро.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg