EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Enel прави умни електромери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Enel прави умни електромери

mail09:00 | 16.06.2011прегледи 1311 коментарикоментари 0


Enel, с дъщерното си дружество Endesa, разработва пилотен проект за дистанционно управление в Бразилия, като използва същата технология на измерване, която Endesa използва в Испания. Пилотният проект ще бъде реализира чрез Coelce, дъщерно дружество на Endesa, за разпределение на електрическа енергия, опериращо в щата Сеара, Бразилия. Coelce има над 3 милиона клиента и е продала над 8,850 GWh електроенергия за 2010 г. Целта на този иновативен пилотен проект в Латинска Америка е да се тества системата за дистанционно управление, разработена от Групата Enel, която е базирана на модела, който вече работи в Италия.
Пилотният проект беше стартиран във Форталеза чрез инсталирането на 100 електромера по модел, разработен от Enel Distribuzione. Проектът предвижда и инсталирането на концентратори на данни, събрани от електромерите в трафопостове и по време на тренировъчни дни, за нуждите на техниците на местните разпределителни компании на Групата Enel: Coelce и Ampla в Бразилия и Chilectra в Чили. Обучението ще се съсредоточи върху инсталирането на оборудване и използването на системата за дистанционно управление. Така Coelce ще е първата латиноамериканска компания, която ще използва технология за дистанционното управление на битовите си потребители.
Бразилия е първата страна в Латинска Америка, която ще започне разработването на регулаторна рамка за дистанционно управление. Работната група на Enel-Endesa бе домакин на официални посещения от страна на ANEEL (местните енергийни власти), бразилският институт по метрология (Inmetro), и губернатора на щата Сеара, Сид Гомез, които посетиха както Испания, така и Италия, за да се запознаят с работата на системата за дистанционно управление.
Проектът за дистанционното управление в Испания включва инсталирането на система за автоматизирано дистанционно управление на всички операции на разпределителната мрежа: първата реална стъпка към създаването на умни мрежи. За тази цел Endesa подменя старите аналогови електромери с нови дигитални за всичките си битови потребители с договорен капацитет до 15 KW. Endesa планира да инсталира над 13 милиона нови електромера, които да се управляват дистанционно от Оперативния център в Севиля, който работи от октомври 2010 г.

Endesa инсталира първите си електронни електромери през юни 2010 г. и е първата компания в Испания, която ще въведе дигиталните електромери в широк мащаб.

 


Тагове: Enel, електромери
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg