EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

EK проверява Google

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

EK проверява Google

mail12:39 | 24.02.2010прегледи 822 коментарикоментари 0


Компанията Google Inc., притежаваща най- популярната интернет търсачка, ще бъде проверявана от европейските антитръстови служби след като три други компании подадоха жалби с обвинения за нелоялна конкуренция, съобщава Bloomberg.
Британският сайт за сравнение на цени - Foundem, френската търсачка за правна информация - Ejustice.fr и Microsoft Corp. са подали в Европейската комисия оплаквания срещу провежданата от Google политика на конкуренция.
Отговарящите за конкуренцията адвокати на Google са на мнение, че интернет гигантът е действал според европейското законодателство за конкуренцията, отбелязва BBC.
От британския сайт Foundem са на мнение, че Google целенасочено от понижавал резултатите при търсене на сайта.
„ От Foundem твърдят, че нашият алгоритъм за търсене намалява попаденията при търсене на техния сайт, тъй като са ни преки конкуренти,” се казва в разпространено от Google съобщение. От френския сайт ejustice.fr също са на мнение, че търсачка занижава попаденията при търсене на сайта им. Претенциите на Microsoft са свързани със стандартни условия и процедури, отбелязва BBC.
„Въпреки че става дума за различни претенции, въпросът е дали Google  прави нещо, за да тушира конкуренция и в резултат да ощети потребители и партньори,” коментира в блога на Google Джулия Холц, старши консултант по конкуренцията в компанията. „Това не е лесен случай.”


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161