EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Econ.bg и Stat.bg продадени на iNews

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Econ.bg и Stat.bg продадени на iNews

mail16:30 | 24.06.2011прегледи 1448 коментарикоментари 0


Интернет компанията 3Бей.БГ АД, собственик на новинарския сайт iNews.bg, придоби интернет порталите Econ.bg и Stat.bg, съобщи самият сайт, като се позовава на новия собственик. Не я ясна стойността на сделката.
Сделката е част от стратегията на 3Бей.БГ за разрастване на българския пазар чрез закупуване на водещи информационни сайтове. Към момента в портфолиото на групата влизат още: Sporta.bg, Jenite.bg, FitWell.bg, Sever.bg, Izlizam.bg.
Досега Econ.bg бе собственост на Центъра за икономическо развитие. Порталът е създаден през 2001 г. от бившия вицепремиер Александър Божков. Сайтът предлага специализирана икономическа и стопанска информация, разполага с каталог за 130 хил. фирми.
Stat.bg е създаден през 2002 г., предлага безплатно богата онлайн база данни със статистическа макроикономическа информация
Според Търговския регистър собственици на 3Бей.БГ са Спорта.БГ и Никкомерс 01, компанията е с капитал от 1 млн. лв. Неофициално се твърди, че фирмата е близка до Ирен Кръстева и нейния син Делян Пеевски.
За 8 юли е насрочено годишното редовно Общо събрание на акционерите, планира се капиталът на дружеството да бъде увеличен до 5.86 млн. лв.
Затова ще се емитират 4 860 000 акции с номинал 1 лев. В уведомление за събранието се отбелязва още , че 100% от новите акции ще бъдат записани от трето лице - офшорна компания "Matterhorn Fund" LTD, която е регистрирана на британските вирджински острови


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg