EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

eBay:Нямаме посредници за пазаруване!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

eBay:Нямаме посредници за пазаруване!

mail18:10 | 27.10.2011прегледи 1526 коментарикоментари 1


Данаил Алеков
„Посредниците за пазаруване през eBay са нещо, което за първи път чувам”, заяви Кристиан Кунц, генералния рекламен директор на eBay пред EconomyNews.bg.
Както е известно, през последните години компании като Web-Shop Lombard, Eshop Assistant и много други, набират популярност в осъществяването на поръчките на клиентите си от известните интернет магазини.
Така наречените „шопинг асистенти” предлагат услугите си, които обхващат всички стъпки – от наддаването за поръчката и доставката до крайния потребител, като най-много са заявките от eBay.
„В другите държави всеки разполага с кредитна карта и хората нямат нужда от подобна услуга”, каза още Кунц. В този случай eBay няма как да осигури т.нар. „buyer protection” за крайния потребител, защото той не участва в сделката. „Затова eBay няма как да гарантира, че стоката ще пристигне до клиента, когато пазарува чрез посредник”, добави той.
Много клиенти използват услугите на такива компании в България, поради редица пречки: регистрация, езикова бариера, необходимост от кредитна карта, непознаване на правилата при наддаване и т.н.
Компании, които печелят благодарение на eBay обаче не са откритие на българите – в други страни също има практика големи фирми да пазаруват продукти на „безценица” от сайта, които впоследствие препродават на завишена цена.
Кристиан Кунц допълни, че освен PayPay (собственост на eBay), използването на други платежни системи като MoneyBookers тепърва ще набира популярност в сайта.
На този етап от eBay използват собствената си платежна система като посредник между продавач и купувач, като това е един от най-безопасните начини за онлайн разплащания.
 


Тагове: пазаруване, ebay
 
Коментари
 
2easy - 28-10-2011 г. 14:23:01

По гръб няма да паднем ;)

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1045