EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

EBay не може да продава луксозни стоки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

eBay не може да продава луксозни стоки

mail10:42 | 02.12.2009прегледи 795 коментарикоментари 0


Парижки съд днес наложи на сайта за online търговия eBay Inc. глоба от 1,7 млн. евро, тъй като не е успял да спре продажбата на скъпи марки парфюми като Christian Dior, Guerlain, Gyvenchy и Kenzo - всички, собственост на производителя на луксозни стоки LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, предаде Асошиейтед прес.
Решението последва съдебно разпореждане, издадено миналата година, според което eBay не се е съобразил с правилата от системата за продажба на луксозни стоки, поддържана от компании като Louis Vuitton Richemont SA, както и от швейцарския производител на часовниците Cartie и наричана "селективно разпределение". Тези компании твърдят, че луксозните стоки са ценни, тъй като се предлагат изключително и само в подбрани магазини - а не online, където всеки може да си ги купи.
eBay призовава за промяна на антитръстовите правила на ЕС, които позволяват на производителите да избират кой да продава луксозните им стоки online.
Парижката група Louis Vuitton приветства решението на търговския съд, което според нея "представлява важна стъпка в борбата с незаконните практики".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg