EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

DrupalCamp 2012 през април

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

DrupalCamp 2012 през април

mail09:20 | 30.03.2012прегледи 478 коментарикоментари 0


На 21 и 22 април в сградата на Telerik Academy (София, жк. Младост, бул. Александър Малинов, 31) ще се проведе второто събитие DrupalCamp Sofia. То ще събере българската общност, интересуваща се от системата за управление на уеб съдържанието Drupal, включително професионалисти в тази сфера, както и начинаещи ентусиасти, които искат да натрупат познания в нея. Очакват се около 200 участника, а програмата включва както лекции, така и showcase сесии, в които ще бъдат показани успешни сайтове създадени със системата Drupal, ще бъдат обяснени техните функции и начинът на изработката им. Ще има също сесии за начинаещи и близки до тях нива и отделни сесии, фокусирани върху програмирането.
„България има традиции в програмирането и в развитието на общности в сферата на отворения код. Затова не е чудно, че страната ни се приобщи бързо към световната общност около една от най-перспективните системи за управление на уеб съдържанието, каквато е Drupal, а София за втора поредна година ще бъде на картата на DrupalCamp.
Какво е Drupal?
Drupal е мощна безплатна система за управление на съдържанието (CMS – content management system) на уебсайтове, която позволява лесното изграждане на блогове, медийни и корпоративни сайтове, както и различни други уеб проекти. Drupal е с отворен код и е написана на езика за програмиране PHP. Системата е изключително достъпна и позволява лесното създаване на сайтове със сериозна функционалност, което я прави подходяща както за стартиращи и малки фирми, така и за средни и големи компании.

 


Тагове: DrupalCamp, април
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039