EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Dorsch Gruppe иска да построи магистралите в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Dorsch Gruppe иска да построи магистралите в България

mail14:00 | 02.06.2011прегледи 1648 коментарикоментари 0


Германскита инвестиционна компания Dorsch Gruppe е готова за своя сметка да построи или завърши всички автомагистрали в България, като тя са в състояние да инвестира 2,2 млрд. евро. За намерението са уведомени на най-високо държавно ниво, обяви в Шумен Любомил Хаджиниколов, шеф на подразделението на Dorsch за Източна Европа, цитиран от БГНЕС.
Последното инвестиционно намерение на групата е да изгради в Шумен мол с над 52 хил. кв. м. застроена площ, да бъдат привлечени търговски вериги, непознати в България. Проектът предвижда ледена пързалка, един или два кино комплекса, аквапарк, спортни съоръжения и четири звезден хотел с около 30 стаи. Предвижда се и обособяването на профилактичен център за изследване на сърдечно-съдови заболявания, който ще е част от втората инвестиция на компанията в България, а именно болница на проф. Александър Чирков във Варна.
Dorsch Gruppe е най-голямата консултантска инфраструктурна компания в Германия с планирани годишни инвестиции за над 1.5 милиарда евро. Управляващите собственици на групата са инж. Юрген Рьодер и арх. Олаф Хофман. Фирмата има осъществени проекти в 140 страни. Годишно работи по 1500 обекта. Основаното през 2005 година "Дорш Консулт" ЕООД беше българското представителство на германския гигант. По-късно става сливане на българското представителство с консултантската компания "Булгарконсулт", основана през 1990 г., и също специализирана в архитектурни и инженерингови услуги.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159