EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

DiVino.Taste 2021: Възход на българското вино

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

DiVino.Taste 2021: Възход на българското вино

mail16:07 | 08.11.2021прегледи 586 коментарикоментари 0


Винената общност у нас, както и всички любители на доброто българско вино вече са в трескаво очакване на 10-ото юбилейно издание на DiVino.Taste 2021. Най-значимият и представителен форум на българското вино ще се проведе от 19 до 21 ноември в зала 4 на Интер Експо Център София. 

Форумът на българското вино DiVino.Taste е на първо място изложение с дегустация на вина от български изби, устремени към безкомпромисно качество и активното пазарно присъствие. Тази година, в 10-ото издание на DiVino.Taste, ще се включат близо 70 български винопроизводители, представящи над 450 от най-качествените български вина с актуалните им реколти. Ще присъстват изби от всички винени региони на страната ни, така че може да се отдадем на една винена обиколка на България, без да напускаме столицата и само в рамките на зала 4 на ИЕЦ. 

Българското вино е във възход, вината у нас са все по-добри и интересни и DiVino.Taste ще бъде една витрина, отразяваща този подем. На форума ще се видят ясно и тенденциите в развитието на българското винарство. Очертава се например вината от местни български сортове пропорционално да са най-много в сравнение с предишните издания…  

Въпреки че се провежда в трудна за света и за България обстановка, очакването е форумът отново да се превърне във врящ котел на идеи и мнения за виното и неговия свят – пространство, където се дегустира, споделя и дискутира и място, където всички заинтригувани от виното могат да разширят знанията си и да се срещнат със съмишленици. 

Независимо дали е винен професионалист, познавач, любител или ентусиаст, на изложението всеки има възможност да се срещне с хората, които създават добрите вина в България, да опита техните вина, да научи историята зад всяко от тях и да се ориентира в огромното предлагане на пазара. Запалените по виното знаят колко вдъхновяващо е да опитваш и изучаваш виното в оживени дискусии с винари, приятели, единомишленици… 

Специално изграденият на DiVino.Taste магазин Casavino дава възможност всеки да се зареди с вината, които са събудили интереса му и са му доставили най-голямо удоволствие. Както е обичайно, на изложението ще се предлагат супер добро кафе, вкусна храна и някои специални деликатеси и сладости извън зоната на вината.  

Историята накратко

Първото издание на DiVino.Taste, през 2011, се проведе в Централния военен клуб в София и веднага се превърна в най-големия форум за българско вино. За изминалите години броят на избите-изложители нарастна от 37 в първото издание, до 80 в последното досега – през ноември 2019. Посетителите също се удвоиха – от близо 3000 през 2011 – на над 6000 в последните две. Любопитно е, че за трите дни на форума през 2019 са били измити близо 55 000 чаши, а за охлаждане на вината са използвани над 2 тона лед!

Поради епидемичната обстановка и свързаните с нея ограничения, през миналата 2020 година провеждането на форума беше невъзможно.  

В условия на COVID

Тази есен обстановката отново не е добра, но вече има изградена методика и безопасното провеждане на форума се гарантира чрез VTR протокола. Това е начинът, по който се провеждат успешно многолюдни събития в цяла Европа. 

Нека да припомним какво е VTR събитие:

На DiVino.Taste ще могат да присъстват само ваксинирани (V - vaccinated), хора, представили отрицателен тест (T - tested) или доказателство за преболедуване (R - recovered). Това се отнася за всички: посетители, изложители, организатори. На DiVino.Taste ще има и лаборатория за бързи антигенни тестове. Всички, които не са ваксинирани или преболедували, могат да се възползват от подвижната лаборатория. Валидността на теста е 48 часа. Добре е да си предвидите малко повече време за теста, преди DiVino.Taste. Препоръчително е да носите маска, която да сваляте, докато дегустирате или се храните. 

Усилията си заслужават! Заповядайте на DiVino.Taste да открием заедно най-добрите български вина и да се заредим с енергията, която те са събрали в себе си! Носете си сертификатите и най-широките усмивки!

Поръчайте билети онлайн на Vintageclub.bg!

Билети ще намерите и в Eventim.bg, Bilet,bg, Epaygo.bg, както и на мястото на събитието.
С купуването на билет за DiVino.Taste всеки се съгласява да спазва наложените противоепидемични мерки. Моля прочетете ги внимателно тук!

Всички изисквания и противоепидемични мерки са в интерес на здравето на всеки от нас. Моля да проявявате разбиране и да ги спазвате!

Качествените български вина и техните създатели ви очакват на DiVino.Taste 2021!

На сайта на изложението taste.divino.bg може да видите кои са изложителите на DiVino.Taste 2021 и вината, които представят. А на фейсбук страницата на DiVino всеки ден представяме участващите винарни.

DiVino.Taste: 19-21 ноември 2021

19 ноември, петък: от 14:00 до 16:00 – вход само с покани за професионалисти и медии
19 ноември, петък: от 16:00 до 21:00 – вход с билети или покани
20 ноември, събота: от 11:00 до 19:00 часа – вход с билети или покани
21 ноември, неделя: от 10:00 до 17:00 часа – вход с билети или покани

Къде: Интер Експо Център София, зала 4, централен вход

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160