EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

DiVino.Taste 2015 - 1.33 бутилки в минута!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

DiVino.Taste 2015 - 1.33 бутилки в минута!

mail15:10 | 23.11.2015прегледи 1187 коментарикоментари 0


Петото издание на най-голямото винено събитие в България е вече в историята. Остават обаче положителните емоции и приятните спомени от срещите с производителите на модерното българско вино по време на DiVino.Taste 2015. Представители на повече от 65 изби показаха най-доброто от своята продукция, а посетителите имаха възможност да опитат над 450 вина.

За втора поредна година DiVino.Taste се проведе в рамките на три дни и посрещна най-много посетители от създаването си през 2011 година. Близо 6 000 души дойдоха в зала 3 на НДК в София, за да се уверят, че българското вино има голям потенциал. Зад всеки щанд хората, които създават модерното българско вино разказваха за концепцията и философията на отделните вина.

За изминалите четири издания, DiVino.Taste успя да се наложи като витрината на съвременното българско вино. Освен място за представяне и дегустация на качествените вина от България, DiVino.Taste предлага всяка година богата програма от майсторски класове и свободни лекции. На тазгодишното издание Фернандо Кардеса Кабрера представи едни от най-емблематичните вина от Испания –тези от Херес. Микаел Фалкман пренесе българската публика в Шампан, за да разкрие тайните на пенливите вина Taittinger. За неизследваните винени територии на съседните балкански страни разказа Ирина Софранова, а Вили Гълъбова направи ретроспекция на реколта 2009 в България. Стефанос Кундурас открехна вратата към необятния свят на гръцкото вино с дегустация на 10 вина от традиционни за южната ни съседка сортове. В последния ден Юлия Костадинова представи 10-те най-добри вина за 2014, които DiVino определи в началото на тази година.

Един от най-забележителните гости на DiVino.Taste 2015 беше Емил Минев, най-изявеният български шеф готвач извън пределите на страната. Той пристигна в София, за да преобрази някои от българските тероарни продукти във впечатляващо шестстепенно дегустационно меню, съчетано със седем български вина. Пред публиката на DiVino.Taste той представи и своето виждане за тероарното готвене.

Успешното провеждане на DiVino.Taste 2015 нямаше да е възможно без чудесно свършената работа на приятелите ни от Cult Gourmet Catering, които се погрижиха да осигурят максимално комфортна атмосфера за всички изложители. Любопитен факт е, че за трите дни на DiVino.Taste са измити повече от 50 000 чаши. За охлаждане на вината бяха използвани близо 2 тона лед!

Показателен за огромния интерес към българските вина е фактът, че на щанда на партньорите ни от Casavino виното се е продавало със скорост от 1.33 бутилки в минута!

Следващото, 6-о издание, на DiVino.Taste ще се проведе от 18 до 20 ноември 2016 г.!

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1960