EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Discovery ще рекламира българския туризъм

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Discovery ще рекламира българския туризъм

mail11:21 | 24.05.2010прегледи 966 коментарикоментари 0


Рекламни клипове за българския туризъм ще се излъчват по каналите Discovery, Euronews,Eurosport от юни, като цялата кампания ще се финансират със средства от оперативна програма „Регионално развитие".
“Рекламата е насочена най-вече към руския и германския пазар", каза Иво Маринов, заместник-министър на Министерство на  икономиката.
Освен тв клипове в големи градове на Русия и Германия ще бъдат поставени билбордове, същевременно ще има и публикации в печатни медии, които да представят страната като основна европейска туристическа дестинация. За рекламата на руския пазар ще бъдат отделени 1,8 млн. лв., а за немския 2 млн. лв. „Двата пазара се раздвижиха тази година и благодарение на тях очакваме 5% ръст на туристите в края на сезона", прогнозира Маринов.
Същевременно се планира и рекламна кампания, насочена към българския пазар на стойност 3,4 млн. лв. Идеята е българите да бъдат провокирани да прекарат летните си отпуски тук, а не в чужбина.
"За да се привлекат платежоспособни туристи е необходимо да се предложи по-разнообразен продукт - SPA, балнеология, голф игрища и екскурзии, който да се съчетава с масовия туризъм", коментира зам.-министърът. Две нови мерки по оперативна програма „Човешки ресурси" ще бъдат отворени в помощ на туризма, съобщи още Маринов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160