EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Die Welt: Парите за АЕЦ "Белене" са под въпрос

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Die Welt: Парите за АЕЦ "Белене" са под въпрос

mail20:52 | 29.04.2009прегледи 1186 коментарикоментари 0


Belene_ploshtadkaИзграждането на оспорваната българска атомна електроцентрала в Белене е под въпрос, пише германският вестник Die Welt. Според източници на изданието финансирането на проекта е поставено под въпрос. Българското правителство е затруднено да осигури кредит за своя дял от 51 на сто, посочва вестникът.
Германската RWE е готова да поеме 49% да осигури финансиране в размер на 1.3 млрд. евро. Общо за изграждането на АЕЦ Белене ще са необходими 3.8 млрд. евро. Строежът на българската централа минава за един от най-важните и престижни проекти на шефа на RWE Юрген Гросман, припомня изданието.
Позовавайки се на свои източници вестникът пише, че френската Paribas поради финансовата криза е затруднена да намери финансови институции, които да поемат риска на сделката. От банката потвърждават интереса си към проекта Белене, но няма да предоставят свои финансови средства, пише германското издание и продължава - българското правителство опитва въпреки съпротивата на опозицията да получи кредити за строежа на централата от Русия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg