EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Deutsche Bank: Сивата икономика спасява Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Deutsche Bank: Сивата икономика спасява Европа

mail12:46 | 28.12.2009прегледи 663 коментарикоментари 0


Сивата икономика в европейските страни им е помогнала да оцелеят по време на рецесията, съобщава Financial Times, позовавайки си на доклада на Deutsche Bank.
Експертите на банката са уверени, че икономиките с предимно съмнителни структури, с голям обем недекларирани средства, използващи утвърдени схеми за избягване на данъци са преживели по- малко негативи в сравнение с „честните” си конкуренти.
Анализаторите уточняват, че този извод важи предимно за страните, в които този тип икономика е много разпространена. Като пример експертите посочват Гърция, чиято икономика независимо от финансовата криза, се сви с 1 % в сравнение с 4 -те процента спад в страните в ЕС.
Страни като Австрия, Франция и Холандия, които са пример за другата крайност на „изцяло пълна честност” също се справят относително успешно от кризата.
Оказва се, че най- много са пострадали от икономическата криза тези, които не са в нито една от крайностите, а именно немците. Анализаторите определят, че показателят на сивата икономика е сравнително висок 14,3318% за  Германия. В същото време страната е била изправена пред реализацията на един от най- рисковите сценарии за изход от кризата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg