EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Deutsche Bank: Високи приходи и още съкращения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Deutsche Bank: Високи приходи и още съкращения

mail11:31 | 25.03.2019прегледи 780 коментарикоментари 0


Deutsche Bank очаква приходите ѝ през тази година да бъдат малко по-високи, отколкото през 2018-а с оглед на леко нарастване на приходите в нейното ключово подразделение за корпоративно и инвестиционно банкиране, съобщи водещата германска кредитна институция в своя годишен доклад.

Приходите от корпоративното и инвестиционното банкиране изглежда се подобряват, като се очаква увеличаване на продажбите на акции и на книжа с фиксиран доход, както и на приходите от търговия. В същото време се очаква приходите в частното и търговско банкиране, както и при управлението на бизнес активите да останат по същество непроменени спрямо предходната година.

Най-голямата германска банка потвърди целта си за рентабилност за 2019 година и заяви, че ще предложи дивидент от 0,11 евро на акция, което е без промяна спрямо предходната година.

Немският кредитор, който в момента обсъжда възможността за сливане с местния конкурент в лицето на Commerzbank, също така заяви, че намалява броя на служителите с 5,9% до 91 737 служители и че ще продължи с политиката на съкращения, за да сви броя на служителите си под 90 000.

В същото време, за изминалата година управителният съвет на Deutsche Bank получи и първите си бонуси от 2014-а година насам, след като финансова институция отчете годишна печалба за пръв път от четири години.

Кристиан Севинг, главен изпълнителен директор и председател на борда на Deutsche Bank, е получил за 2018-а година 7 млн. евро, като плащанията към целия управителен директорски съвет, включително и бонусите, за миналата година са нараснали с цели 86,9% до 55,7 милиона евро от едва 29,8 млн. евро година по-рано./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg