EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Daimler се насочва към електромобили

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Daimler се насочва към електромобили

mail12:11 | 27.07.2021прегледи 715 коментарикоментари 0


Германският автомобилостроител Daimler е постигнал значителна печалба през второто тримесечие. Търсенето на луксозните му автомобили Mercedes е продължило да нараства след спада, предизвикан от пандемията. Компанията е натрупала капитал, който може да инвестира в преминаването към електрически автомобили, предаде Асошиейтед прес.

Маржът е достигнал двуцифрена стойност за трето поредно тримесечие (12,8%), благодарение на нарасналия обем продажби и на превозните средства, които носят по-висока печалба, съобщи компанията с централа в Щутгарт, цитирана от БТА. Това е помогнало на автомобилостроителят да натрупа €20,9 млрд. налични пари в края на тримесечието спрямо €20,1 млрд. в началото.

Главният изпълнителен директор Ола Калениус заяви, че компанията ще използва тези средства, за да инвестира в електрическа технология и в развитието на софтуерно-ориентиран бизнес.

По думите на Калениус производството продължава да е затруднено от недостига на полупроводникови компоненти, който засяга отрасъла по цял свят. Според Daimler този дефицит ще продължи да се отразява и през втората половина на годината.

Чистата печалба на Daimler за второто тримесечие е €3,7 млрд. спрямо загуба от €1,9 млрд. през периода април-юни на 2020 година. Тогава се наложи компанията да затвори заводи през ранния етап на пандемията от Ковид-19. Тримесечнитя приходи са нараснали с 44% до €43,5 млрд.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886