EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

D&G - осъдена за укриване на данъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

D&G - осъдена за укриване на данъци

mail17:30 | 03.04.2013прегледи 752 коментарикоментари 0


Италианската модна къща Dolce & Gabbana е осъдена, въпреки обжалването й, да плати огромна глоба от 343 милиона евро за укриване на данъци, но се очаква да подаде  жалба срещу решението пред Касационен съд, съобщават италиански медии, цитирани от Франс прес. Данъчната комисия в Милано потвърди решението на Агенцията по приходите (италианската данъчна служба), наложила на Доменико Долче и Стефано Габана глоба от 343,4 милиона евро плюс лихви, посочиха информирани източници.
В решението се изтъкват "действия на нарушаване на законодателството с единствената цел да се получат данъчни облаги", според агенция Кронос. Процесът срещу двамата стилисти продължаваше от декември, и то за втори път, след отмяната от Касационния съд на първата процедура, приключила с оправдателна присъда по дело да укриване на около 840 милиона евро от данъчните служби чрез неточности в техните декларации за доходите."Това, което ме интересува, е да правя дрехи, това е всичко!
Да правят и да говорят каквото си щат", коментира Стефано Габана в Туитър. Той отново се обяви за невинен, изтъквайки, че "да си обвинен в нещо, което не е вярно, не е добре, но в крайна сметка на кой му пука, всички ще свършим под земята". Стилистите на Долче и Габана, сред чиито клиенти са знаменитости като Бионсе и Мадона, системно отхвърлят обвиненията срещу тях.

На този етап, за да избегнат плащане, те най-вероятно ще внесат нова жалба пред Касационния съд.По искане на данъчните служби, които проучваха случая от 2007 година, съдът в Милано започна през 2010 година разследване срещу модната къща и други пет лица за укриване на близо 1 милиард евро от данъчните. Стилистите бяха оправдани от апелативен съд през април 2011 година, но процедурата започна отначало през ноември 2011 година след отмяната на това решение от Касационния съд - най-висшата съдебна инстанция по наказателни дела в Италия. Двете знаменитости от висшата мода са обвинени, че са създали няколко фирми-паравани, сред които Gado – акроним от фамилните им имена - в Люксембург през 2004 и 2005 година, поверявайки им контрола на търговските марки от групата, за се укрият от италианските данъчни служби, докато в действителност тези дружества били управлявани от Италия. Dolce & Gabbana, която е основана през 1985 година, има над 3000 служители, 250 търговски обекта в 40 страни и е отчела оборот от около 1 милиарда евро през финансовата 2011-2012 година.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg