EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

CSA спира презокеанските си полети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

CSA спира презокеанските си полети

mail16:54 | 03.07.2009прегледи 704 коментарикоментари 0


Чешките авиолинии CSA прекратяват презокеанските си полети, като в зимното им разписание вече няма да има преки полети до САЩ и Канада, предаде ИТАР-ТАСС.
Заради финансовата криза, която се отразява много тежко на акционерното дружество, то обмисля възможността напълно да извади от авиопарка си самолетите за далечни разстояния.
През януари чешкото правителство реши да обяви търг за продажбата на авиокомпанията. Държавата притежава 92 процента от акциите й, като стойността им се оценява от 140 до 195 милиона евро. Победителят в търга трябва да бъде определен до края на септември.
От тази зима фирмата съкрати 10 процента от флота си, който в момента той се състои от 50 самолета, съобщи президентът на авиокомпанията Радомир Лашак в комюнике, цитирано от Франс прес. Преките полети между Прага и Ню Йорк ще бъдат спрени, а два самолета Airbus A310 занапред ще се използват само за чартърни полети.
CSA очаква двуцифрен спад на пътниците през летния сезон, който е жизненоважен за въздушните превозвачи, се казва в съобщението.
През май чешките авиолинии отчетоха тежка загуба за първото тримесечие от около 49,5 милиона евро преди облагане с данъци в резултат на намалелия брой на пътниците. Месец преди това пилотите от авиокомпанията се съгласиха заплатите им да бъдат понижени с 6 процента през следващите 12 месеца.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg