EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Credit Suisse с компромисно решение по данъчните измами

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Credit Suisse с компромисно решение по данъчните измами

mail17:01 | 15.03.2010прегледи 732 коментарикоментари 0


Една от най- големите швейцарски банки Credit Suisse предложи компромисен вариант на германското правителство по въпроса с откраднатия диск, съдържащ информация за извършени данъчни нарушения, съобщава  Deutsche Welle, цитирано от електронното издание К2Капитал.
„Немските власти могат да въведат еднократен данък върху печалбата на вложителите на капитали в швейцарски банки,” е коментирал в интервю за в. Handelsblatt ръководителят на отдела по обслужване на частни клиенти в Credit Suisse Валтер Берхтолд.
Въпреки че мнозина биха определили тази стъпка като несправедлива, подобно решение би попълнило хазната на Германия и би помогнало за получаването на информация с данните на всички граждани със сметки в швейцарски банки, смята банкерът.
На въпрос, дали предложението не предлага изход на немските клиенти със сметки в швейцарските банки, Берхтолд отговори, че на първо време Credit Suisse може да загуби част от инвеститорите си от Германия, но в дългосрочна перспектива банката няма да бъде сериозно засегната, тъй като тя не се намира в пряка зависимост от „капитала, укриван от данъчните органи”.
Наред с това от Credit Suisse не смятат кардинално да променят политиката си в посока на получаване на информация от клиентите си и дали те са декларирали пред данъчните органи съхраняваните в банката суми.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg