EUR 1.9558
USD 1.6136
CHF 1.7803
GBP 2.2467
CNY 2.4952
you tube
mobile version

Credit Suisse с обвинение за пране на пари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Credit Suisse с обвинение за пране на пари

mail20:17 | 17.12.2020прегледи 532 коментарикоментари 0


Главната прокуратура на Швейцария съобщи днес, че е внесла обвинителен акт срещу банка Креди Сюис (Credit Suisse), която според прокурорите не е направила достатъчно, за да спре прането на пари, свързани с трафика на дрога от българска престъпна организация, включваща и борец, който прекарал милиони в банкноти с кола до Швейцария, информира Асошиейтед прес. Обвинителният акт пред федералния наказателен съд, заедно с обвиненията срещу бивш мениджър на швейцарската банка и двама членове на престъпната група, е финалът на дългогодишно разследване на евентуални нарушения, които изглежда са били извършвани между 2004 и 2008 година. Името на бореца, за когото става дума, не се посочва.
 

 

 

 

Европейските институции приключиха процедурата по приемането на 7-годишния бюджет на ЕС и плана за възстановяване от пандемията с коронавируса.

Съветът прие набор от решения и законодателни актове като част от пакета, които очертават бюджетната рамка на Общността за следващите години.

Решението идва след заседанието на европейските лидери миналата седмица, в резултат на което беше преодоляно ветото на Полша и Унгария върху многогодишната финансова рамка и възстановителния план.

Съветът прие регламент, с който се създава инструмент за възстановяване на ЕС. С него се идентифицират възстановителните мерки за преодоляване на последствията от Covid-19, за които се отделят 750 млрд. евро.

Те ще се набират на капиталовите пазари, като се определя времевото ограничение за използването им и тяхното разпределение по различните програми

От тях 390 млрд. евро ще са под формата на безвъзмездни средства, а 360 млрд. - под формата на заеми. 

Същевременно беше постигнато временно политическо съгласие между Европейския парламент и Съвета за създаване на фонд "Европейска отбрана" в рамките на 7-годишния бюджет на ЕС.

Той ще разполага с финансов пакет от около 8 млрд. евро. От тях над 2,5 млрд. ще бъдат насочени за проучвания, а останалите - за развитие.

Споразумението трябва да бъде одобрено от постоянните представители на страните членки, след което Европейският парламент и Съветът ще приемат предложения регламент на второ четене.БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg