EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Coal India обеща нулев въглероден отпечатък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Coal India обеща нулев въглероден отпечатък

mail09:45 | 10.03.2022прегледи 895 коментарикоментари 0


Индийската държавна компания за добив и рафиниране на въглища "Коул Индия" (Coal India), най-голямата в света по производство на суровината, планира да постигне нулев  въглероден отпечатък след три до четири години. Това каза нейният председател Прамод Агарвал, цитиран от Ройтерс. 

Очаква се стремежът на компанията към възобновяема енергия, по-голяма енергийна ефективност, по-чист транспорт и усилията за по-бързо озеленяването на всички обекти да допринесат за постигане на целта за нулев нетен въглероден отпечатък, каза Агарвал в презентация на 15-ата конференция за пазарите на въглища в Индия.

"Планираме, може би през следващите три до четири години, да станем компания с нулеви нетни емисии", заяви Агарвал. 

"Имаме много земя, можем да инсталираме соларни паркове в нашата зона на дейност и да използваме тази енергия. Това би ни помогнало в голяма степен да се превърнем в такава компания", допълни той.

По думите му потребителите на въглища, като топлоелектрическите централи, имат по-голям принос за нарастващите въглеродни емисии, а "Коул Индия" често е несправедливо обвинявана, въпреки че използва по-малко енергия.

"Ако искаме система, в която се опазва околната среда, трябва да видим как можем да използваме въглищата най-ефективно", завърши той. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg