EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Citigroup закрива филиали в шест американски града

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Citigroup закрива филиали в шест американски града

mail15:07 | 24.09.2009прегледи 429 коментарикоментари 0


Американската банка Citigroup Inc., получила правителствена помощ в размер на 45 млрд. долара, планира закриване на филиали в шест големи американски града, съобщава Wall Street Journal, позовавайки се на запознати източници.
Третата по големина американска банка – след Bank of America Corp и JPMorgan Chase&Co, възнамерява да ограничи потребителското кредитиране, като на първо време това ще засегне издаването на кредитни кари и отпускането на ипотечни кредити за големи суми, уточнява изданието.
Банката възнамерява да съсредоточи усилия в бизнеса си в Ню Йорк, Вашингтон, Маями, Чикаго, Сан Франциско и Лос Анджелис и да ограничи своите операции в Бостън, Филаделфия и Тексас. Ръководството на банката ще предостави повече подробности след планирано за октомври заседание на Съвета на директорите.
Citigroup получи на два пъти финансова помощ от правителството на САЩ с цел компенсация на милиардите загуби от неизплатени дългове и токсични активи. В резултат американското Финансово министерство контролира около 34 % от акциите на Citigroup.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg