EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Chevron сондира в румънския окръг Васлуй

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Chevron сондира в румънския окръг Васлуй

mail13:45 | 06.10.2013прегледи 843 коментарикоментари 0


Chevron е получила разрешително за строеж за разполагане в окръг Васлуй (Североизточна Румъния) на първа сонда за проучване за шистов газ в Румъния, съобщава агенция Медиафакс. Окръжният съвет на Васлуй е издал първо разрешително за строеж за компания Chevron за сонда в периметъра Силиштя, село Пунджещ, съобщава кореспондент на агенцията. Стойността на работите по разполагане на платформата и на сондата възлизат на три милиона леи (едно евро се разменя за 4,44 румънски леи). Строителството ще бъде завършено в срок от 120 дни, от които два месеца са предвидени за устрояване на платформата за сондиране и два месеца за самото сондиране и вземане на проби.
Първата сонда ще бъде разположена извън населено място, на 650 метра от селището Силиштя и на 950 м от село Пунджещ. Общата площ, на която ще се разпростре платформата, е 20 298 метра, а сондирането ще бъде на дълбочина 3000 метра. Общото  потребление на вода в процеса на сондиране е близо 35 000 литра на ден, като необходимото количество ще бъде осигурено от външни източници, а не от естествените водоизточници. Водата ще бъде транспортирана с цистерни и депозирана в резервоари, които ще бъдат разположени в близост до бетонната платформа.

От Chevron съобщиха, че на повърхността на съответната инсталация за сондиране ще бъде монтирана геомембрана, която ще предпазва почвата. Американската компания Chevron разполага с още три сертификата в окръг Васлуй за проучване за шистов газ, които са в различна фаза на получени разрешителни. Chevron има права за проучвания и в три периметъра в окръг Констанца - Вама Веке, Адамклиси и Костинещ, както и в окръг Бърлад, Източна Румъния.
 


Тагове: сонда, Румъния,
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg