EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Charlie Hebdo 2 в Копенхаген?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Charlie Hebdo 2 в Копенхаген?

mail20:08 | 14.02.2015прегледи 1102 коментарикоментари 0


Един човек е загинал, а трима полицаи са били ранени след стрелба по време на среща в датската столица Копенхаген, на която се водели дебати за ислямизма. В дискусията участвали посланикът на Франция в Дания Франсоа Зимерай и шведският карикатурист Ларс Вилкс, автор на карикатури на пророка Мохамед. И двамата са невредими, а нападателите са избягали с кола, обяви датската полиция.

Вилкс публикува през 2007 година карикатури, изобразяващи пророка Мохамед като куче, което изрича заплахи от името на ислямистки групи. Оттогава той живее под силна охрана.

Нападението в Копенхаген е било покушение срещу шведския карикатурист Ларс Вилкс, съобщи датската полиция, цитирана от ТАСС. Стрелците са избягали с черен "Фолксваген Поло", полицията ги издирва.

Френският министър на външните работи Лоран Фабиюс осъди остро стрелбата в Копенхаген и я определи като терористичен акт.

"Този терористичен акт беше насочен срещу обществена проява в Копенхаген, в която участва посланикът на Франция в Дания. Осъждам с най-голяма твърдост този атентат. Франция застава на страната на датските власти и на датския народ в борбата срещу тероризма", заяви министърът.

За Копенхаген ще замине френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов, съобщиха от президентството в Париж./БНР 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg