EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Cardif с 47% ръст на печалбата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Cardif с 47% ръст на печалбата

mail09:30 | 31.03.2011прегледи 1035 коментарикоментари 0


Световният лидер в банковото застраховане – BNP Paribas Assurance, която у нас работи под името “Кардиф”, отчете 47% ръст на печалбата си преди облагане до 814 млн. евро за 2010 г., съобщиха от централата на компанията.
25,3 млрд. евро брутни записани премии (22% ръст в сравнение с предходната година)
Активите под управление на дружеството бележат ръст от 26% до 148,2 млрд. евро за година, сочи годишният отчет на компанията.През февруари 2011 Standard & Poors за пореден път потвърди рейтинг АА – един от най-високите рейтинги, присъждан на европейски застраховател.Международният бизнес формира 48% от приходите на четвъртия по големина френски животозастраховател ."Бизнесът на застрахователното подразделение играе все по-голяма и централна роля за увеличаване резултатите на цялата група BNP Paribas. В момента дружеството формира 6,3 на сто от общите приходи на групата", коментира Ерик Ломбард, Президент и Главен изпълнителен директор на BNP Paribas Assurance.
BNP Paribas Assurance е световен лидер в банковото застраховане и застрахователно поделение на BNP Paribas. Компанията е представена в 40 държави. В нея работят над 8,5 хил. служители, 73% от които са извън Франция.
В България “Кардиф” оперира чрез два клона от края на 2006 г. Дружеството развива изключително успешни партньорски отношения с множество банкови и небанкови финансови институции, предлагайки програми за защита на техните клиенти.
“Кардиф” е първата компания на българския пазар, която започна да подсигурява плащанията по кредити на клиенти на свои партньори, загубили работата си не по собствено желание. Този механизъм в програмите за “Защита на плащанията” е предвиден и при други негативни житейски ситуации като инвалидизиране, продължителни болнични и др. Компанията предлага и програми, защитаващи сметки, стоки и покупки.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg