EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

BTV внесе жалба в КЗК срещу Нова Тв

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

bTV внесе жалба в КЗК срещу Нова Тв

mail17:15 | 21.03.2012прегледи 838 коментарикоментари 0


bTV Media Group внесе жалба в КЗК срещу Нова Броудкастинг Груп за нарушения на забраната за нелоялна конкуренция, установена в Закона за защита на конкуренцията.
Искането за образуване на производство пред Комисията е за провеждане на рекламна политика в противоречие с добросъвестната търговска практика през продължителен период от време 2009-2012 г., при което рекламното време на медията е предлагано на дъмпингови цени на подбрани клиенти.
Избирателното предлагане на дъмпингови цени от страна на Нова Броудкастинг Груп на определени клиенти поставя рекламодателите в условия на неравнопоставеност и същевременно застрашава успешното развитие на телевизионния пазар у нас.

"Чрез този сигнал се надяваме не само да спомогнем за опазване на здравословната бизнес среда на телевизионния пазар, но и да съхраним интереса на участниците във всички останали индустрии, които са нашите рекламодатели. Смятаме, че всички рекламодатели трябва да получават равнопоставени условия за присъствие в телевизия, за да може пазарът да се развива успешно в среда на обективна и честна конкуренция”, коментира Весела Димова, директор "Продажби”, bTV Media Group.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg