EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Brexit повлия и на ваканциите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Brexit повлия и на ваканциите

mail13:35 | 02.05.2019прегледи 787 коментарикоментари 0


По-малко британци са ангажирали летни почивки в страни от ЕС тази година, заради несигурността около Брекзит, показват данни на туроператора „Томас Кук“.

"Томас Кук" съобщава, че почти половината от летните почивки, продадени до края та февруари, са за страни, които не са в ЕС, което с 10 процента повече в сравнение с миналата година. Въпреки това Испания продължава да е предпочитана дестинация за британците, предава БНР.

На второ място е Турция. Тенденцията съвпада с данни на пощенските служби, които отчитат, че продажбата на валута за по-отдалечени страни бележи увеличение. Продажбата на японски йени, например, се увеличила с 12 процента.

Изпълнителният директор на „Томас Кук“ Питър Франкхаузер заяви, че още е рано да се каже какво точно ще бъде отражението върху почивките в страните от ЕС след решението за отлагане на Брекзит до края на октомври. Той обаче изтъкна, че няма съмнение, че продължаващата несигурност около Брекзит е накарала много туристи да не бързат с плановете си за лятната почивка. Самият туроператор изпитва сериозни затруднения след спада на търсенето на почивки в ЕС. През март бяха оповестени планове за закриване на 21 офиса и на 300 работни места.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg