EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Brexit и руската икономика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Brexit и руската икономика

mail13:10 | 23.06.2016прегледи 536 коментарикоментари 0


Русия като една от страните с развиващ се пазар отчасти зависи от решението на британците във връзка с референдума за напускане на Европейския съюз, пише „Известия“.
Експертите оценяват влиянието на брекзита от минимално до напълно съществено за икономиката на Русия. Според министъра на икономическото развитие Алексей Улюкаев инвеститорите вече са отчели възможността за излизане на Великобритания от ЕС и затова нищо драматично няма да се случи при такъв вариант.
„Европейските колеги потвърждават, че поне две години ще са необходими за преговори, а и още пет години на преходен период и постепенно излизане. Как конкретно това ще повлияе на пазарите, сега е много трудно да се каже“, коментира Улюкаев.
От друга страна ръководителят на „Сбербанк“ Герман Греф не е оптимист относно брекзита. Според него напускането на Великобритания може да попречи на възстановяването на руската икономика от рецесията и да нанесе удар на валутните и фондовите пазари на страната. „Брекзитът може да удари руските фондови пазари и рублата, да доведе до „паника“, допълва Греф.
Заместник-министърът на финансите Сергей Сторчак също предполага, че брекзитът ще причини бурни реакции на пазарите. Той напомня освен това, че британският фунт е резервна валута за Русия и че на Лондонската фондова борса се търгува с акции на много руски компании.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4151