EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

BOSCH откри Инженеринг център в София Тех парк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

BOSCH откри Инженеринг център в София Тех парк

mail13:39 | 08.10.2019прегледи 1302 коментарикоментари 0


„Усилията дават своите резултати - център след център, висококвалифицирани служители, българи, връщащи се от чужбина, защото България е прекрасно място за живеене“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на BOSCH Инженеринг център в София Тех парк. Премиерът Борисов изтъкна, че страната ни продължава да привлича чуждестранни инвеститори и припомни, че само преди дни във Варна беше открит център за споделени услуги на белгийската финансова група KBC, където ще бъдат разкрити над 300 нови работни места.

Пред участниците в церемонията министър-председателят Борисов подчерта, че на територията на София Тех парк се помещава и аутсорсинг центъра на Световната банка, както и че тук ще бъде разположен един от осемте суперкомпютри на ЕС. „Прави се наука, правят се велики неща и продължава да се изгражда. Усилията ни се възнаграждават“, заяви още премиерът Борисов и допълни, че неслучайно новият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен ни определи един прекрасен ресор. „По-добър ресор не бихме и искали – това е бъдещето – образование, култура, спорт, „Еразъм+“, университети, и това, което вие правите тук“, изтъкна министър-председателят Борисов при откриването на BOSCH Инженеринг център София.

Целта на центъра в София е да се превърне във водещ ИТ глобален софтуерен доставчик на производителите на автомобили. Разработването на софтуер за бъдещото развитие на автомобилостроенето ще постави България на световната карта като важна дестинация за автомобилния бизнес. Това от своя страна би могло да бъде повод за привличане на стратегически инвеститори в България. До 2023 година в центъра ще заработят над 500 високо квалифицирани инженери.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3820