EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Bosch изкупува дела на Siemens в BSH Bosch

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Bosch изкупува дела на Siemens в BSH Bosch

mail15:30 | 16.10.2014прегледи 929 коментарикоментари 0


Bosch и Siemens се договориха Robert Bosch GmbH да закупи 50-процентовия дял на Siemens в съвместното им дружество BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH (Домакински уреди Bosch – Siemens). Управителните и надзорните съвети на Bosch и Siemens одобриха транзакцията. Продажната цена е 3 млрд. евро. Освен това преди финализирането на сделката Bosch и Siemens ще получат от BSH по 250 млн. евро.

Транзакцията трябва да бъде одобрена от антитръстовите власти и вероятно ще бъде осъществена през първото полугодие на 2015 г. BSH ще стане 100-процентово дъщерно дружество на Бош Групата. В рамките на споразумението бе договорено BSH да продължи да произвежда и да продава бяла техника и с марката Siemens.

През 1967 г. Bosch и Siemens обединиха дейността си в областта на бялата техника и създадоха съвместното дружество BSH. Оттогава BSH израсна като най-големия производител на домакински уреди в Европа и водеща световна компания в този бранш с оборот от 10,5 млрд. евро през 2013 г. и 50 000 служители в целия свят. Продуктовото портфолио на BSH обхваща богата гама домакински електроуреди – от готварски печки, фурни, абсорбатори, съдомиялни и перални машини, сушилни, хладилници и фризери до малката домашна техника – прахосмукачки, кафемашини, електрически кани, ютии, сешоари.
 


Тагове: Bosch, Siemens, BSH Bosch
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg