EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Bosch & учени предупредили за манипулациите на VW

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Bosch & учени предупредили за манипулациите на VW

mail11:08 | 28.09.2015прегледи 3513 коментарикоментари 0


Германската компания Bosch още през 2007 година е предупредила автомобилния концерн „Фолксваген“ за това, че програмното обезпечаване, което занижава показателите на вредните емисии, не трябва да се инсталира в колите за масово производство. Това пише германският вестник Bild.
Според информацията на изданието, точно Bosch е компанията, инсталирала софтуера, заради който „Фолксваген“ бе замесен в така наречения дизелов скандал. При това автомобилният гигант е бил своевременно уведомен, че използването на подобни програми за комерсиални цели е незаконно.
Както стана известно миналата седмица, на бордовите компютри на автомобилите на „Фолксваген“ има инсталиран софтуер, който занижава реалните показатели на вредните емисии. Заради грандиозния международен скандал, компанията може да плати глоби до 18 милиарда долара.

Друг британски вестник "Дейли телеграф" съобщана, че страните от ЕС са били предупредени още преди четири години - 2011, че производители на автомобили използват технологии за манипулиране на емисиите, за да фалшифицират измерванията на отделяните вредни газове при дизеловите двигатели.

През 2011 година група учени от ЕС са открили доказателства за използване на устройства за манипулиране на емисиите. Съвместният изследователски център на ЕК е оповестил установените от него резултати през 2013 година, въпреки че въпросните устройства са били забранени в Европа още през 2007 година. Изданието цитира прогнозата на изследване, че 97,5 процента от новите дизелови двигатели няма да издържат на повторни тестове във Великобритания.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg