EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Boeing променя система заради катастрофите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Boeing променя система заради катастрофите

mail16:05 | 18.03.2019прегледи 982 коментарикоментари 0


Boeing вероятно ще внесе промени през следващите 15 дни в системата Maneuvering Characteristics Augmentation System - MCAS, за която имаше съмнение при катастрофата на 737 МАКС 8 на индонезийската авиокомпания Lion Air през октомври миналата година, съобщи информирани източници, цитирани от АФП.
Тази система не допуска намаляване на височината при ръчно управление на самолета.
Те уточниха, че това не бива да се тълкува като вероятна причина за катастрофата на самолета с Етиопските авиолинии, чиито черни кутии в момента се анализират от френските власти в опит да се открият причините за нея, макар тази трагедия да има сходства с разбиването на самолета на Lion Air.
Боинг обяви вчера, че спира доставките на самолети 737 МАКС до клиентите си, след като повечето страни в света забраниха движението на лайнерите след катастрофата в Етиопия, отнела живота на 157 души.
На Боинг 737 МАКС бе забранено да лети във въздушното пространство на редица държави, включително и САЩ след инцидента, който бе вторият с този сравнително нов модел за по-малко от пет месеца. През октомври при катастрофата със самолет на индонезийската авиокомпания загинаха 189 души. /БТА


Тагове: Boeing, катастрофи
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg