EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Boeing призна грешките си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Boeing призна грешките си

mail11:06 | 01.11.2019прегледи 705 коментарикоментари 0


Главният изпълнителен директор на американския самолетостроител Боинг (Boeing) Денис Молънбърг трябваше да отговаря на трудни въпроси на сенатори по време на изслушване. Членовете на комисията по транспорта поискаха да чуят какво е знаела компанията за системата за стабилизиране при полет Maneuvering Characteristics Augmentation System - MCAS, с която се свързват две тежки катастрофи, съобщава БТА.

Молънбърг призна грешки за това, че не е била предоставена повече информация на пилотите за MCAS преди катастрофите, както и за това, че е отнело месеци да се установи, че именно тя е причина да не се задейства сигнализация за пилотите, за да разберат, че има несъответствие в данните за полета на самолета 737 MAКС.

"Направихме грешки и сбъркахме някои неща. Сега се поправяме и си вадим поуки", каза той.

Изслушването, най-популярният през годините контрол в Конгреса по безопасността на гражданската авиация, оказва натиск върху новопостъпилите старши мениджъри в Боинг с цел да върнат доверието на клиентите на компания и на пътниците, които летят с нейните самолети, разклатено от 8-месечната забрана, приземила всички машини от този модел след катастрофите, при които загинаха 346 души.

Преди началото на изслушването Молънбърг отказа да отговори на журналистически въпрос дали ще подаде оставка след двете катастрофи със самолети Боинг 737 МАКС.

Тези две катастрофи станаха по време на моето управление. Имам изострено чувство за отговорност, за да изведа нещата докрай, каза шефът на Боинг, цитиран от CNBC.

 


Тагове: Boeing, катастрофи
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4093