EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

BMW с нов завод в Унгария

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

BMW с нов завод в Унгария

mail07:59 | 06.06.2022прегледи 965 коментарикоментари 0


Германският автомобилен производител Бе ЕМ Ве (BMW) направи първа копка за новия си завод в унгарския град Дебрецен, съобщи ДПА. В него компанията възнамерява да започне производството на първия си автомобил на чисто електрическа платформа през 2025 година. 

Новите унгарски производствени мощности на Бе Ем Ве ще бъдат първият автомобилен завод в света, използващ изцяло възобновяема енергия. Това означава, че той няма да отделя нетни емисии на въглероден диоксид в атмосферата, каза Милан Неделкович, член на управителния съвет на компанията.

Автоконструкторът ще инвестира повече от 1 милиард евро в изграждането на предприятието. Планира се в него да работят около 1000 служители, а от поточните линии годишно ще слизат до 150 000 електромобила, след като заводът бъде пуснат в експлоатация.

Моделът, който ще бъде произвеждан в Дебрецен, трябва да постави началото на нов клас автомобили на Бе Ем Ве, чиято архитектура ще бъде постепенно въведена и в останалото производството на компанията.

Новият клас ще има за цел да увеличи продажбите на автомобили, задвижвани от батерии, така че да постигне такива печалби в сегмента на електромобилите, каквито сега се отчитат при конвенционалните автомобили. 

Новият завод ще има "решаваща роля в трансформацията към електрическа мобилност", според Неделкович. Това е и важна стъпка за постигане на поставената цел пред германската компания за увеличение на производството и продажбите й до 3 милиона автомобила годишно до 2030 г., от които половината да бъдат изцяло електрически.

Освен това, като построи повече заводи в Европа, Бе Ем Ве се надява да подобри баланса в локациите на своите обекти между Америка, Китай и Европа.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg