EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

BMW ActiveHybrid 5 - у нас през март

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

BMW ActiveHybrid 5 - у нас през март

mail18:00 | 31.01.2012прегледи 577 коментарикоментари 0


Новото BMW ActiveHybrid 5 се въвежда на пазара от март 2012 г. Базовата цена на модела за България е 124 580 лв. с ДДС.
Най-новото поколение на технологията BMW ActiveHybrid е с усъвършенствано прецизно и особено ефективно управление на енергията. То позволява на BMW ActiveHybrid 5 да постигне ненадминато в премиум горния сегмент на средния клас съотношение между динамични характеристики и разход на гориво. Задвижващата система генерира системна мощност от 340 к.с. Тя позволява движение само с електрическо задвижване със скорост до 60 км/ч, ускорява BMW ActiveHybrid 5 от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди и ограничава средния разход на гориво между 6,4 и 7,0 л/ 100 км. с емисии на СО2 от 149 до 163 г/ км. (данни измерени в ЕС тестови цикъл, в зависимост от избрания размер гуми).
Новото BMW ActiveHybrid 5 за първи път е оборудвано с редови шестцилиндров двигател с технология BMW TwinPower Turbo и мощност 313 к.с. и максимален въртящ момент от 400 Нм, идентичен като пъргавина, еластичност и ефективност с познатия двигател на BMW 535i. BMW TwinPower Turbo технологията на шестцилиндровия агрегат, който вече два пъти е носител на международното отличие „Engine of the Year Award“, включва Twin-Scroll-турбокомпресор, директно впръскване High Precision Injection и напълно променливо управление на клапаните VALVETRONIC.
С цел икономия на място електрическият синхронен двигател на BMW ActiveHybrid 5 е разположен в корпуса на осемстепенната автоматична трансмисия. Връзката между електрическото задвижване и трансмисията се извършва с помощта на съединител, а работната му температура се контролира от охладителната система на двигателя с вътрешно горене. Мощността на електрическото задвижване е 55 к.с. , като още от покой разгръща пълния си въртящ момент от 210 Нм. Захранването с електроенергия е поверено на мощна литиево-йонна батерия, разработена специално за BMW ActiveHybrid 5.
BMW ActiveHybrid 5 комбинира възможностите на пълен хибрид, които позволяват задвижване само с електричество при нулеви вредни емисии в градски условия, с най-спортните динамични характеристики сред конкурентите си и двуцифрено процентно намаление на разхода на гориво в сравнение с BMW 535i. При движение със скорост до 60 км/ч автомобилът се задвижва само от електродвигателя. При средна скорост от 35 км/ч литиево-йонната батерия разполага с електроенергия за изминаването на до 4 км в чисто електрически режим. Двигателят с вътрешно горене се активира автоматично едва при повишаване на нуждата от задвижваща мощност. При ускорение той се подпомага от Boost-функцията на електромотора. източник:BMW/Speed-Press
 


Тагове: BMW, нов модел
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg