EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Bloomberg: България с оптимистични очаквания за 2011

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Bloomberg: България с оптимистични очаквания за 2011

mail18:05 | 18.11.2010прегледи 3633 коментарикоментари 0


Официалните оценки за икономическия ръст в България за 2011 година са твърде оптимистични. Прогнозите за бюджетните постъпления са нереалистични и през следващата година може да се наложи да бъдат ревизирани, предупреждават от Royal Bank of Scotland Group Plc., цитирани от Bloomberg.

Очакванията на правителството за ръст на икономиката от 3,5% ще бъдат трудно осъществими, ако потребителското търсене остане слабо и кредитният ръст символичен, подчертава Тимъти Аш, ръководител на Отдела по проучване на развиващите се пазари и стратегията в Royal Bank of Scotland Group Plc. Според неправителствени оценки икономиката на страната през следващата година ще регистрира ръст от 2 %.
„Заложените в бюджета цели за 2011 г. са прекалено оптимистични, особено в частта за приходите,” подчертава Аш. Правителството рискува да не успее да постигне целите за допълнителни данъчни постъпления през следващата година.
Икономиката на България регистрира ръст от 0.2 % в периода юли - септември след шестмесечен период на спад, с което даде сигнал за излизане от рецесията на десетилетието след като тригодишният бум на кредитирането замръзна, а чуждестранните инвестиции пресъхнаха по време на кредитната криза в страната.
Правителството на България залага на износа, повишил се с 37 % през септември, да води ръста на икономиката през 2011 г.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg