EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Bloomberg и Washington Post с обща услуга

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Bloomberg и Washington Post с обща услуга

mail15:51 | 02.10.2009прегледи 673 коментарикоментари 0


Американският вестник  Washington Post и агенцията за финансова информация Bloomberg обединяват силите си за по-широко разпространение на политическа и финансова информация, ден след като вестникът прекъсна 47-годишното сътрудничество с Los Angelis Times, предаде Асошиейтед прес.
Смесеното дружество включва информационна услуга, която ще запълни празнотата след прекратяването на партньорството между WP и L.A.Times.
От 1 януари новата услуга ще разпространява близо 120 новини на ден за други осведомителни компании. WP и Bloomberg ще създадат онлайн бизнес вестника, отбелязва АП. Сделката ще помогне на WP да компенсира ефекта от свиването на персонала си през последните няколко години.
Подобно на други големи вестници в САЩ компанията рязко намали броя на служителите си заради силното понижение на приходите й от реклама. Приходите на вестника от печатното му издание спаднаха с 27 процента или $57 млн. през първата половина на годината.
Bloomberg, чиято централа се намира в Ню Йорк, не бе толкова силно засегната, тъй като не разчита силно на рекламата. Тя снабдява с новини инвеститори, банкери и служители на компании за финансови услуги, които плащат, за да получават различна
бизнес информация по терминалите на агенцията. Някои от материалите на WP вече ще се изпращат по тези терминали, посочва АП.
Вестникът ще може да привлече над 1500 репортери и редактори от Bloomberg, за да компенсира недостига на персонал в електронното и печатното си издание.
WP е петият по големина вестник в САЩ със седмичен тираж от 665 000. Bloomberg е собственост на Bloomberg LP - частна компания, контролирана от кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, припомня АП.


Тагове: WP, Bloomberg
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037