EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Blizoo представи мулти устройство за дома

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

blizoo представи мулти устройство за дома

mail14:37 | 01.12.2010прегледи 2076 коментарикоментари 0


Телекомуникационният оператор blizoo представи революционно устройство, свързващо всички мултимедийни устройства в дома с телевизора. Новият приемник за цифров ТВ сигнал на blizoo – т. нар. set-top-box устройство, е първият по рода си в България. С него клиентите на оператора ще получат продукт с много повече възможности, който позволява интегрирането на ТВ, интернет услуги и съдържанието на различните устройства у дома в един ТВ приемник.
Новото устройство ще направи възможно свързването на различни устройства в дома на всеки абонат в т.нар. домашна мрежа (Connected Home). Чрез нея във всеки дом могат да се използват свързано цифровата ТВ услуга, наличната интернет връзка, един или повече телевизори, конзоли за игри като PlayStation, XBOX, персонални компютри, лаптопи, мобилни телефони, както и компютърни периферни устройства - USB карти с памет, слушалки, микрофони, Bluetooth устройства, мишки, клавиатури, уеб камери, четци на карти и др. Новият set-top-box приемник ще бъде пуснат на пазара в България през 2011 г.
„Домашната мрежа прави възможно споделянето на видео, снимки, музика и файлове, така че да се използват възможностите на всяко едно от свързаните устройства. С новoто устройство клиентите на оператора ще имат възможност да гледат както цифрова телевизия с високо качество (High Definition), така и аналогово ТВ съдържание (Standard Definition). В зависимост от начина на свързване,устройстват в домашната мрежа могат да ползват широка гама от приложения. Потребителите ни ще имат много нови възможности за избор”, каза Димитър Радев, Главен маркетинг директор на blizoo.
Сред функционалностите, които единствено новото устройство на blizoo предлага на пазара на ТВ услуги у нас са: възможност за избор на резолюция на изображението от 586 p do 1080 p, цифров оптичен порт за свързване с домашната кино система (с Dolby Digital и Surround звук), HDMI интерфейс за видео сигнал с висока резолюция, порт за включване на стандартен LAN кабел за интернет връзка и др. Приемникът на сигнала на blizoo разполага и с USB порт за приложения, които компанията ще предложи на следващ етап - като YouTube и др.
Новият електронен програмен справочник (EPG) на blizoo е с повече приложения и улеснения за потребителите. Справочникът предлага приложения и допълнителни услуги като родителски контрол, избор на любими канали, подреждане на каналите в ред, предпочетен от потребителя. Новото меню на справочника на blizoo включва и напомняне за събития, смяна на език на субтитри и дублаж, персонализиране на екрана. Достъпът до функциите и приложенията на EPG е лесен, бърз и интуитивен
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg