EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

BlaBlaCar конкурира FlixBus

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

BlaBlaCar конкурира FlixBus

mail17:33 | 06.03.2019прегледи 1151 коментарикоментари 0


Френската платформа за споделено пътуване Френската БлаБлаКар (BlaBlaCar) ще пусне автобусни линии в Германия, съобщи пред в. "Ханделсблат" ръководителят на групата Никола Брюсон, цитиран от Франс прес.

До края на 2019 година 60 града в Германия и Бенелюкс ще бъдат обслужвани от автобуси на новата фирма БлаБлаБус (BlaBlaBus). Така френският превозвач ще отправи предизвикателство в Германия към германската компания за междуградски автобуси ФликсБус (FlixBus), която държи в страната близо 95 процента от пазара, според берлинския институт по маркетинг Игес.

"Хората искат алтернативно предложение", изтъкна Брюсон пред германския всекидневник. В същото време той изрази убеждението си, че клиентите на автобусите ще използват и предложенията за споделено пътуване, за да стигнат до места, които не се обслужват от автобусни линии.

Търговската офанзива към международните превози на БлаБлаКар беше обявена още през ноември, когато платформата придоби Уибус (Ouibus), автобусното подразделение на френската национална жп компания Ес Ен Се Еф (SNCF), с намерението да го прекръсти на БлаБлаБус.

Новата марка може да пусне в експлоатация първите линии в Германия през пролетта, но това зависи от провежданите в момента преговори с местни автобусни компании, допълни Никола Брюсон.

Френската компания прилага същия бизнес модел като мюнхенската стартъп Фликсмобилити (Flixmobility). Тези платформи организират маршрутни планове и продажбата на билети чрез интернет или мобилни приложения. Автобусите са на независими компании, с които се сключват договори.

След като Фликсбус предлага атрактивни цени, които допринесоха за неговия успех, "ние разбира се ще предлагаме много добри цени в началото", заяви Брюсон./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150