EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Bipper – за родителски контрол, разработен от BG компания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Bipper – за родителски контрол, разработен от BG компания

mail13:55 | 23.02.2010прегледи 1376 коментарикоментари 0


Решението Bipper, разработено от българската софтуерна компания Sirma Mobile за норвежкия доставчик на услуги за родителски контрол Bipper Communication, спечели престижния приз Mobile Premier Award в категорията „Най-добър стартъп в първоначален етап на развитие“ (Best Early Stage Startup). Носителите на наградите Mobile Premier Awards бяха обявени официално на 15 февруари, на церемония в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона, в присъствието на инвеститори, телекомуникационни оператори, разработчици, журналисти и блогъри.
Решението Bipper е разработено на база на технологичната платформа на Motorola. То представлява система за родителски контрол чрез миниатюрно устройство с размери на SIM карта, инсталирано в мобилния телефон и уеб интерфейс за достъп на родителите до разнообразна информация за местоположението и ежедневието на техните деца.
„Bipper представлява типичен пример за иновация, посветена на реална обществена необходимост и затова е радващо, че Bipper Communications спечели престижната награда измежду 600 други мобилни стариращи компании. Призът дава висока оценка на българските разработчици на иновативни мобилни приложения, в лицето на Sirma Mobile и аз се надявам, че той ще увеличи интереса на чуждестранните инвеститори към иновативните компании у нас“ - заяви Антон Гавраилов, Директор Бизнес Развитие на Sirma Mobile и разкри, че скоро решението Bipper ще бъде достъпно и за българските потребители на мобилни услуги.
Наградите Mobile Premier Awards са най-значимата инициатива за отличаване на мобилни стартиращи компании в сферата на иновациите, маркетинга, развлеченията, потребителските изживявания, социалната промяна и женското предприемачество. Те се провеждат в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона и в партньорство с MobileMonday, Mobile Marketing Association (MMA), Mobile Entertainment Forum (MEF), MEX, MobileActive.org, Women 2.0, както и Women in Mobile Data Association. Наградите представляват уникална възможност за всеки мобилен стартъп да достигне до аудитория от най-известните специалисти и мениджъри в мобилната индустрия, утвърдени предприемачи, рискови инвеститори и медии.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3887