EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

BG фермери получават US нисколихвени кредити?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

BG фермери получават US нисколихвени кредити?

mail17:28 | 17.09.2010прегледи 695 коментарикоментари 0


Българските земеделски производители могат да получават нисколихвени кредити от САЩ. Възможностите за това бяха обсъдени на срещата на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков с вицепрезидент на компанията Джон Диър (John Deerе) Чарлз Стамп в гр. Молин, щата Илинойс, съобщи за БТА пресцентърът на министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).
Министър Трайков е на работно посещение в Чикаго, САЩ от 16 до 18 септември 2010 година.
Компанията Джон Диър (John Deerе) работи в три основни направления - земеделие, лесовъдство и банково дело. Тя е един от световните лидери в производството на оборудване за ферми и лесовъдско оборудване. В заводите й по света са заети над 50 000 души.
Кейтърпилър (Caterpillar Inc.) ще организира търговска мисия в България, за да проучи на място възможностите за инвестиции в нашата страна. За това се договориха министър Трайков и вицепрезидентите на компанията Тана Утли и Грег Фоли. Кейтърпилър е най-големият световен производител на оборудване за строителството и минната индустрия.
Министър Трайков запозна американските си домакини с възможностите за инвестиции в България и мерките на правителството за привличане на чужди капитали в страната. Тема на разговорите бе и подготвяният от МИЕТ клъстерен анализ на българската икономика.
Визитата на министър Трайков в САЩ продължава със срещи в Департамента по търговия и икономика на щата Илинойс, Търговската палата на Чикаго, Чикагската стокова борса и Федералната банка на Чикаго. В програмата му са предвидени и разговори с ръководството на компаниите Motorola и Boeing, както и с българската общност в Чикаго.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg