EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

BG патешки котлети възмутили френски фермери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

BG патешки котлети възмутили френски фермери

mail15:30 | 06.10.2010прегледи 734 коментарикоментари 0


Представители на френската Национална федерация на синдикатите на селскостопанските производители (FDSEA) останаха възмутени, след като се натъкнаха на реклама за изключително евтини патешки котлети от България в един от магазините на веригата Lieder Price в западния град Дакс, пише в интернет изданието си в. "Сюд-Уест".
Производителите влезли в супермаркета с намерението да призоват търговската верига да увеличи някои от изкупните цени, но се натъкнали на огромни плакати, рекламиращи патешки котлети на смешно ниската цена от 7,99 евро. Тъй като такава ниска цена не може да е за продукт местно производство, те веднага погледнали етикетите на патешкото, на гърба на които били изписани буквите BG (лат.) за произход от България.
Представителите на производителите поискали управителят на магазина да свали от рафтовете българските патешки котлети, а той ги уверил, че на следващия ден очаква доставка на френско патешко филе.
От федерацията обясняват, че подобна практика поставя в опасност местните работни места, а освен това допринася за глобалното затопляне поради вредните емисии от камионите, с които се пренася стоката от другия край на Европа.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg