EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

BG компании сред 500-те в класация на Deloitte

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

BG компании сред 500-те в класация на Deloitte

mail11:30 | 11.09.2010прегледи 1213 коментарикоментари 0


В новата класация за 500-те най-големи компании в Централна и Източна Европа /ЦИЕ/ на Deloitte са влючени и 14 български фирми, като най-високо място заема Лукойл Нефтохим /47 място/, Лукойл България /77/, НЕК /85/ и Аурубис /139/. В класацията са още Мобилтел, ЧЕЗ, OMV, Метро и други.
На първо място е полската нефтена компания PKN Orlen, следвана от унгарската MOL и чешката CEZ.
Както е известно при подреждането на компаниите се вземат предвид приходите от продажби,но се отчита и развитието на секторите във всяка една държава в текущия момент.

Според Deloitte от началото на 2010 г. в региона вече настъпва икономическо възстановяване, като тези тенденции са видни в повечето страни и сектори, въпреки че пазарните динамики на индустрии като технологии, медии и комуникации, както и автомобилостроене, показват, че от това правило има изключения.
Според компанията налице са няколко фактора в подкрепа на възстановяването. Сред тях са икономическите стимули от страна на правителствата в Западна Европа и редица международни институции; действията на правителствата в региона, насочени към понижаване на дефицитите и програмите на бизнесите да оптимизират и модернизират своите дейности.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg