EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

BG компании на изложението CeBIT

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

BG компании на изложението CeBIT

mail17:00 | 02.03.2011прегледи 1584 коментарикоментари 0


Българските софтуерни компании Interconsult Bulgaria и Musala Soft бяха отличени с престижната награда за иновации European Seal of e-Excelence, по време на най-голямото търговско изложение в областта на информационните и комуникационните технологии в света – CeBIT. Те получиха съответно Златна и Сребърна награда на церемонията, която се провежда за първа година, с тенденция да се превърне в ежегодна част от изложението. За поредна година Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП), с подкрепата на Българската асоциация на софтуерните компании /БАСКОМ/, изгради официалния български щанд на CeBIT. Събитието се провежда от 1 до 5 март в град Хановер, Германия и вече 25 години събира водещите компании в сферата на информационните и комуникационни технологии, потребителската електроника, развлеченията, технологиите за бизнеса, финансите, търговията, електронното управление и много други области на иновациите.
ИАНМСП, заедно с БАСКОМ и други браншови асоциации у нас организират българското участие на форума през последните няколко години, а сега това се случва две седмици след като БАСКОМ проведе успешна визита на български софтуерни компании на Световния мобилен конгрес 2011 г. в Барселона, отново с подкрепата на Изпълнителната агенция. След ползотворното участие и последвалите добри отзиви от всички компании, посетили мобилния конгрес, очакванията са този успех да бъде повторен и на водещото световно технологично изложение CeBIT, както и на предстоящата визита в САЩ в края на месеца.„БАСКОМ вече традиционно участва в организацията на официалното участие на българските софтуерни компании на конференцията и спомага те да разширят своите международни контакти, да се срещнат с потенциални партньори или клиенти и да останат в крак с най-новите тенденции в един от най-динамичните сектори. Тази година участието има още по-голямо значение, тъй като важни за нас пазари като Западна Европа и САЩ излизат от кризата и се появяват много нови възможности за развитие. БАСКОМ ще продължи да предприема стъпки за по-успешното позициониране на българския софтуерен бранш на международните пазари” - заяви Георги Брашнаров, председател на Управителния съвет на БАСКОМ.На 3 март, по случай Националния празник на България на CeBIT 2011 ще се проведе и Българска Вечер, която се финансира от фирмите – участнички на националния щанд. Тя ще започне в 18 ч в зоната на щанда. На събитието с музика на живо и подбрани български вина ще има много изненади за всички гости и представители на медиите. Всички те ще могат да се запознаят с възможностите, предлагани от българския технологичен бранш.Българският щанд в панаирното градче в Хановер е разположен в Зала 6, щанд Н46. На него ще бъдат представени 20 български софтуерни компании, пет от които са членове на БАСКОМ - Bianor, InterConsult Bulgaria – ICB, Microinvest, Musala Soft и Nemetschek Bulgaria.
БАСКОМ приветства всички с добре дошли на Българския щанд на CeBIT 2011! За повече информация относно CeBIT 2011 посетете http://www.cebit.de/home.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg