EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

BBC: Нагласени мачове в световния тенис

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

BBC: Нагласени мачове в световния тенис

mail13:45 | 18.01.2016прегледи 963 коментарикоментари 0


Тайни документи предоставят улики, че част от мачовете на най-високо ниво в световния тенис, включително на Уимбълдън, може да са били нагласени, съобщава BBC. Документите, които са предоставени на BBC и BuzzFeed News, показват, че за последното десетилетие 16 от играчите в топ 50 са били обект на разследване от страна на организацията за следене на нередностите в тениса (TIU) по подозрения, че са изгубили преднамерено мачове.
На всички тези играчи, между които има и носители на титли от Големия шлем, е било разрешено да продължат да се състезават.
Документите включват разкритията от разследване на подозрителни залагания, свързани с мач на тенисистите Николай Давиденко и Мартин Васало Аргуело, проведено през 2007 година от Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP). В последствие Асоциацията свали обвиненията срещу двамата тенисисти. Разследването обаче постепенно е разкрило мрежа за залагания, свързана с играчи от световна класа. Документите показват връзка със синдикати в Русия, Северна Италия и Сицилия, които са спечелили стотици хиляди лири от мачове, за които са предполага, че са били нагласени. Три от тези мачове са се играли на Уимбълдън.

BBC и Buzzfeed News решиха да не оповестяват имена на състезатели, тъй като без достъп до техните телефони, банкови сметки и компютърни записи не е възможно да се определи дали лично са участвали в уреждане на мачове.

Все пак, AFP припомня, че през 2011 г. двама тенисисти – сърбинът Давид Савич и австриецът Даниел Кьолерер бяха лишени до живот от право на участие в състезания именно заради уредени мачове.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4091