EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Barklays обвинена в машинации

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Barklays обвинена в машинации

mail13:10 | 26.06.2014прегледи 1063 коментарикоментари 0


Прокуратурата на щата Ню Йорк предяви обвинения срещу британската банка Barklays, обвинявайки я в нарушаване на правилата за провеждане на търговия. Това заяви генералният прокурор на щата Ерик Шнайдерман, цитиран от световните агенции.
Според прокурора на закритата си площадка за търговия с ценни книжа, гарантираща анонимността на всички участници (т. нар. dark pools), банката е предоставяла привилегии на т. нар. високочестотни търговци. При сделките те използват специализирани компютърни системи, което им дава възможност да извършват десетки хиляди операции за части от секундата. Това поставя всички останали търговци в неравностойно положение, отбелязва ИТАР-ТАСС.
Бивш служител на банката е съобщил на властите, че тя е обещала на клиентите на закритата си търговска площадка да им предостави защита от високочестотни търговци. Вместо това обаче финансовата институция не само е скривала данни за това колко търговци купуват и продават ценни книжа, но и е поощрявала участието им, посочи прокурорът. По-рано Шнайдерман призова фондовите пазари да бъдат реформирани, за да бъдат затворени "вратичките", даващи предимства на високочестотните търговци в ущърб на другите инвеститори. Прокурорът предлагаше да се обърне особено внимание на анонимната търговия, тъй като информацията за хода на операциите на тези площадки остава тайна до закриването им, което дава възможност на недобросъвестни организатори да извършват различни машинации.


 


Тагове: Barklays, машинации
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1085