EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Barclays с интерес към US потребителска банка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Barclays с интерес към US потребителска банка

mail15:47 | 10.03.2010прегледи 1129 коментарикоментари 1


След като купи американската Lehman Brothers Holdings Inc. в разгара на финансовата криза, британската банка Barclays PLC обмисля друга голяма сделка по придобиване в САЩ, съобщава The Wall Street Journal, позовавайки се на запознати източници.
Barclays проучва възможността да придобие на добра цена потребителска банка, което ще осигури повече депозити и ще укрепи присъствието на Barclays Capital на американския пазар, подчертават информаторите на изданието.
Специално създаден екип проучва в момента възможностите за придобиване на такива банки.
Barclays проверява и потребителски банки в Източна Европа, които да обогатят портфолиото на компанията, присъединявайки се  към вече придобитите подразделения за кредитни карти на Citigroup Inc. в Португалия и Италия, отбелязва изданието.
Изборът на Barclays да се насочи към депозитни подразделения и банки подчертава как дебатът за банковото регулиране мотивира стратегически избори.  Световните и национални правила ще наложат затягане на капиталовите изисквания и ще приоритизират депозитите с цел да се подсигури ликвидността или финансирането в банките.
Целите за придобиване са многобройни, при наличие на грубо 8 000 банки в САЩ, подчертава The Wall Street Journal. По- голямата част от тях са малки и само няколко притежават достатъчна стабилност, за да привлекат вниманието на голяма институция като Barclays. Целта на британската банкова институция не е толкова позициониране в определен географски район.  По-скоро интересът е към придобиване на развити компании със стабилно изградена мрежа от клонове, извършващи депозити, уточняват източниците на изданието.

 


 
Коментари
 
Evipleanali-online - 12-05-2010 г. 13:06:08

тое што я шукаў, дзякуй

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg