EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Bank of Japan запазва стимулите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Bank of Japan запазва стимулите

mail12:33 | 21.07.2017прегледи 9997 коментарикоментари 0


Централната банка на Япония (Bank of Japan) реши да запази щедрата си програма за стимулиране на икономиката и понижи прогнозите си за инфлацията, с което регулаторът затвърди мнението на анализаторите, че изостава от другите големи банки за постепенно намаляване на стимулите, съобщи „Ройтерс".

Заседанието за определяне паричната политика на институцията приключи, а като аргумент за решението се посочват добрите показатели за износа и частичното подобряване на потреблението, което показва, че японската икономика се възстановява умерено.

Според официалното съобщение на банката, Централната банка на Япония повишава прогнозата си за ръста на брутния вътрешен продукт (БВП) и даде по-оптимистична оценка за състоянието на третата по големина икономика в света в сравнение с прогнозата отпреди месец.

Стабилният, но слаб ръст на цените са основание пък да бъде понижена прогнозата за инфлацията, като се посочват трудностите, с които се сблъсква регулаторът в опитите си да стимулира нарастването на икономиката и увеличаване на разходите на потребителите.

„Динамиката на цените в последно време е сравнително слаба, тъй като компаниите както и преди внимават много при повишаване на заплатите и на цените", пише още в тримесечния доклад на Централната банка на Япония относно дългосрочната прогноза за ръста на инфлацията. От банката уточняват, че рисковете за прогнозите за икономиката и за цените са свързани с тяхното понижение.

Централната банка на Япония понижи прогнозата си за потребителската инфлация за годината, която завършва през март 2018 г., на 1,1% от 1,4% преди три месеца.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145